duminică, 19 februarie 2012

Reacție departament Agricultură și Dezvoltare Rurală al TNL

Duminică, 19.02.2012, noul ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, domnul Stelian Fuia, a participat la emisiunea ”Viața satului” difuzată de postul național de televiziune. Tema emisiunii a fost ”nou ministru la agricultură”, prin aceasta se dorea informarea celor interesați de intențiile pe care le are cel care a fost așezat pe scaunul ministerial în urmă cu câteva zile.
            În cele ce urmează dorim să supunem atenției publice câteva din ideile pe care și le-a exprimat domnul ministru cu acest prilej. Primul lucru care ne-a atras atenția a fost afirmația prin care dorea să arate că odată venit in fruntea ministerului dumnealui a deschis dialogul cu asociațiile de producatori din domeniu, o afirmație pe care o auzim în repetate randuri în aceste zile spusă de noii guvernanți prin care ei incearcă să arate că sunt deschiși la dialog și vor sa stie problemele cu care se confruntă cei din ramura lor de activitate, este evident un simplu exercițiu de imagine impus de către garantul acestui guvern. Ii transmitem domnului ministru că noi tinrii liberali interesați de domeniul pe care el a fost chemat să îl păstorească salutam aceast fapt dar dumnealui în dubla calitate pe care afirmă că o are, de fermier și deputat - fost președinte al Comisiei de Agricultură din cadrul Camerei Deputaților – ar fi trebuit să cunoască foarte bine toate problemele cu care se confruntă agricultorii din România, dar se pare că încă este nevoie să se informeze, sperăm ca acest demers nu va dura cât tot mandatul domniei sale.
            Un alt subiect abordat a fost comasarea terenurilor agricole și problema terenurilor nelucrate, aici domnul ministru a venit foarte promt cu soluții, dorind să arate că nu degeaba a fost propus pentru funcția de ministru. Domnul Fuia însă uită din ce partid provine și anume un partid care are in titulatura sa cuvântul ”liberal”, iar liderii săi afirmă cu sunt ca orientare ”de dreapta”. Soluția dată de dânsul prin care dorește ca Agenția Domeniilor Statului să devină o bancă funciară prin care statul să devină actorul principal pe piața funciară din România, acesta urmând să aibă drept de preemțiune pentru toate terenurile agricole din țară și așa să se realizeze comasarea terenurilor agricole este una profund intervenționistă prin care mecanismele pieței libere sunt blocate și permite apariția implicării factorului politic în stabilirea prețului terenurilor, ca să nu mai vorbim de modul în care vor fi negociate și acordate contractele de arendare care după cum bine știm sunt orientate către clientela de partid. Pentru a doua problemă, cea a terenurilor nelucrate raspunsul a fost extrem de simplu, introducerea unui nou bir pentru cei care dețin aceste terenuri, extrem de simplu, nu? Cetățenii sunt lipsiți de banii necesari pentru a lucra mica parcelă de teren pe care au obținut-o în urma refacerii dreptului de proprietate, drept de proprietate îngradit de statul comunist, acum vin cei care construiesc actualul stat basist și îi impozitează.
            Pentru a demonstra încă odată, dacă mai era nevoie, ce fel de oameni sunt promovați de actuala coaliție, în mijlocul emisiunii politicianul Stelian Fuia, ajuns ministru în guvernul Mihai Razvan Ungureanu, face o afirmație de neimaginat pentru oricare dintre membrii unui guvern din țările civilizate ale Uniunii Europene și anume, citez: ”legile sunt facute pentru a fi încălcate”, am încheiat citatul. Așadar ce ne interesează pe noi directivele și rezoluțiile date de Uniunea European, scopul nostru este să le încalcăm, iar mai apoi ne întrebăm de ce nu putem absorbi un procent mai mare mare din fondurile puse la dispoziția noastră de partenerii europeni. Tocmai aici este problema acele legi nu pot fi încalcate pentru că automat acest lucru va duce la sistarea fluxului de capital nerambursabil, acele fonduri nu pot fi deturnate atât de ușor pe cât își doresc cei de la putere către clientela poltică portocalie decât dacă nu cumva se aplică afirmația de mai sus.
            În concluzie suntem obligați să afirmăm public că având o astfel de mentalitate ar fi mai bine ca domnul ministru să se întoarcă cât mai repede la ferma dânsului, poate acolo va putea să facă politică așa cum crede domnia sa. În urma afirmațiilor amintite anterior, făcute pe un post  național de televiziune de un demnitar al statului, într-o țară normală, acesta ar fi fost obligat moral să își prezinte demisia.
Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală al TNL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu